måndag 1 februari 2016

De 2 hemligheterna för att AVSLUTA vad du PÅBÖRJAT

Jag hoppas att förra veckans råd var hjälpfulla, den här veckan kommer konkreta sätt för att bli mer produktiv och avsluta i tid de projekt du har satt för det här året:

  • 5 dagar i veckan 8 timmar per dag

Många egenföretagare som kan arbeta hemifrån tenderar att jobba mer än så. Men vår kropp är inte gjord för att arbeta 7 dagar per vecka och kan inte eller fokusera på samma sak hela dagen.

När du har ett eget företag finns det alltid mer arbete och mer oändliga saker som du kan göra, det är ibland svårt att sluta arbeta när det inte finns någon som säger att arbetsdagen är slut. 

Du kan hantera detta genom att bestämma när du ska börja och när du ska sluta, sedan uppskattar du hur mycket du har gjort under dagen. Och om du är klar tidigare än bestämt och känner dig nöjd, njut då av din produktivitet.


  • Kalenderhantering

Om du är egenföretagare kan din kalender vara din bästa vän. Att ha en klar bild av vad som ska göras varje dag, vecka och månad kommer att bespara dig mycket tid. 

Jag gillar att skapa ett veckoschema med varje dag uppdelat i projekt, möten och aktiviteter.




  • Ta lunchrast.

Det här är enkelt: att äta lunch vid skrivbordet är inte produktivt. Oavsett om du tar 15 minuter eller 1 ½ timme är det väldigt viktigt att ta en fullständig rast från såväl dit arbete som ditt skrivbord.

  • Din arbetsplats


Oavsett om du arbetar från ett kontor därhemma eller med din laptop på köksbordet, är det viktigt att din arbetsyta hjälper dig att känna dig glad, fokuserad och full av energi. Du har lyxen att inte behöva arbeta från ett bås, så utnyttja det! 
Omge dig med saker som gör dig glad som familjefoton eller fräscha blommor. Att ha ett rent skrivbord känns som en ren hjärna, och det kan göra underverk för din produktivitet.

Vi ses nästa vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar