måndag 15 februari 2016

Hemligheterna för att arbeta MINDRE och få MER!!

Denna vecka avslutar vi serie med 4 tips. Jag hoppas att ditt arbete hemma blev roligare och mer produktiv:

  • Använd alarm

Om du tröttnar lätt och tenderar att surfa på nätet, titta på facebook etc, sätt ett alarm på din klocka eller mobiltelefon. Det är bevisat att våra hjärnor kan vara fokuserade i 45 minuter. 

Försök att arbeta i 45 minuter och ta en paus i 10-15 minuter. Då kommer du att känna dig utvilad och kommer att koncentrera dig lättare.

  • Fritid

Vi tillbringar större delen av våra dagar genom att utföra intellektuellt arbete, så vi använder endast en sida av vår hjärna. För att få balans, försök att inkludera några fritidsaktiviteter varje vecka. 

Aktiviteter som att måla, sjunga eller trädgårdsarbete kan hjälpa dig att slappna av och använda din kreativa sida utan stress eller tidsfrister ... bara för skojs skull.

  • Motion

Om vi ​​tillbringat större delen av dagen sittandes, blir träning ett krav. Det kommer att minska stress och hjälpa vårt system att hålla sig friskt och balanserat. 

Om ditt arbete är stressigt rekommenderar jag en eller två timmars yoga per vecka. Det både tränar och lugnar din kropp och ditt sinne.

  • Bli social

Helt enkelt genom att ändra din arbetsplats - till ett café eller bibliotek -  kanske ett par timmar i veckan.





Om du har fler tips eller hemligheter som du vill dela med dig av, vänligen gör så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar